Karácsonyi társasjátékos adománygyűjtő licit

Karácsonyi társasjátékos adománygyűjtő licit

2022 Karácsonyi adománygyűjtő licit: beszámoló

2023. november 01. - flyinghair

Az idei licit nyugisan indult: a felület kiforrta magát, csak egy szerverköltözés miatt kellett előteszteket végezni, néhány apró hibát javítani, amit köszönök Cserép Jánosnak, az adomanypiac.hu üzemeltetőjének. Célszervezetet is hamar válaszottunk: a palettán 3-4 alapítvány állt, és végül a Nevetnikék Alapítvány mellett döntöttünk, mert nagyon megfogott az a heroikus küzdelem, amivel tavaly megszerezték a kórház melletti házat.

A 12. alkalommal elrajtoló kampányunkban 34 felajánló tételeire lehetett licitálni. Ez épp annyi, mint tavaly és szinte csak a fele a három évvel ezelőtti felajánlóknak. (2019: 62, 2020: 46, 2021: 34). Felajánlás pedig 124 db érkezett, nagyjából háromnegyede a tavalyinak (2019: 358 db, 2020: 183 db, 2021: 162 db). Ez a csökkenés idén meglátszott a végösszegen is, de nem törvényszerű, hogy a kevesebb felajánlás kevesebb adományt jelent. A szűkebb körű részvételnek van viszont egy pozitív hozadéka is: kevesebb problémás esettel kell megküzdeni a kampány alatt és után. Idén mindössze kettő ilyen helyzet fordult elő: Megint volt valaki, aki nem fizette ki a megnyert tételt; illetve 12 év alatt most először fordult elő, hogy egy felajánló a kampány közben eladta máshol a felkínált társast, és ez csak akkor derült ki, amikor a nyertes jelentkezett érte.

A kampány lezárultakor 749.001 Ft-on állt a gyűjtés, ebből a fenti két renitens tétel miatt 738.501 Ft érkezett be. Ez általában azonban még nem a végösszeg, hiszen rengeteg ráadás jön a nyerteseketől és olyanoktól is, akik amúgy nem nyertek semmit, csak hozzá szeretnének járulni az összeghez.

Ezekkel együtt, kicsit felfelé kerekítve 855.000 Ft adománnyal indulhattam el a Nevetnikékhez.

cfp2022.jpg

December 15-én találkoztam a Kőműves Glóriával az alapítvány vezetőjével és Paller Péterrel, aki részmunkaidőben dolgozik a Nevetnikéknek. Körbevezettek a nagy nehézségek árán megszerezett házban, ahol látszott, mennyi időt és energiát szántak arra, hogy használható tereket alakítsanak ki a nem túl jó állapotú épületben, valamint tisztán látszott az is, hogy mennyi munka vár még rájuk az ingatlanban. Glória megmutatta a kézzel készített játékokat, amiket a kórházban ápolt gyerekek kapnak karácsonyra, mesélt a COVID után újrabeinduló kórházi mesefalfestésekről, a kórházlátogatásokról, a programjaikról, amikhez nagyon jól jön a támogatás.

Nem csoda, hogy a közös adományunknak elképesztően örültek, és látva a házat, hallgatva programokat és terveket, biztos vagyok benne, hogy nagyon jó helyre is került. (Az átutalás igazolása itt elérhető.)

20221216_101754.jpg

Természetesen mi is meséltünk a kezdeményezésünkről, a kampány több, mint 10 éves történetéről, az adományt összegyűjtő, egymást alig ismerő emberek közösségéről, akiket csak a hobbink köt össze. Köszönöm nektek, hogy idén is ilyen szép számmal csatlakoztatok a kezdeményezéshez. Külön köszönöm azoknak a vállalkozásoknak, akik gyakorlatilag már állandó partnereink: Gamewiz, Gémklub, Fancy but Functional, Reflexshop és Vagabund kiadó köszönjük, hogy idén sem feledkeztetek meg a kezdeményezésünkről! Duschek Viktornak pedig szeretném megköszönni, hogy évek óta elkészíti az oklevelünket.

323532541_1710248379370588_9100799798328524692_n.jpg
A falon hagyhattuk a szignónkat :)

Itt a vége?

Az idei kampánynak úgy álltam neki, hogy ez lesz az utolsó. Úgy éreztem elfáradtam, és az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy a formátum is kimerülőben van. Ugyanakkor annyira gördülékenyen ment az idei kampány, és persze annyira jó érzés a végén átadni az adományt, hogy már egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy be fogom fejezni. Azt még nem tudom, hogy ebben a licitálós formában folytatjuk-e, de hagyok időt magamnak a nyár végéig átgondolni a dolgot. Remélem jövőre találkozunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsaslicit.blog.hu/api/trackback/id/tr8118247845
süti beállítások módosítása