Karácsonyi társasjátékos adománygyűjtő licit

Karácsonyi társasjátékos adománygyűjtő licit

2023 Karácsonyi adománygyűjtő licit: beszámoló

2023. december 21. - flyinghair
Tavaly úgy álltam neki a kampánynak, hogy az lesz az utolsó. Úgy éreztem, hogy12 év után megkopott a formátum, és elfáradtam én is. Gyűjtöttünk 855.000 Ft-ot a Nevetnikék Alapítványnak, ez szép lezárásnak tűnt...

 

Aztán a nyáron - tragikus hirtelenséggel - itt hagyott minket Boda Gyuri, blogtársam, barátom és hatalmas támaszom az elmúlt évek kampányaiban. Sok százezer forintnyi adomány gyűlt össze csak az ő felajánlásaiból. Bármennyire is abba akartam hagyni, valahogy mindig Gyuri végtelen önzetlensége jutott eszembe, és hirtelen állati nehéznek tűnt véget vetni 12 évnyi adománygyűjtő munkának, aminek keretében 6.5 millió Ft-ot gyűjtöttünk rászoruló gyerekeknek. Belevágtunk hát idén is, immár 13. alkalommal. Némi gondolkozás után a Csodalámpa Alapítvány mellett döntöttem. Korábban is rajta voltak a listámon, mert elképesztően tetszik a munkájuk, ráadásul épp idén ünnepelték fennállásuk 20. évfordulóját.

Az Adománypiac oldala hála Cserép Jánosnak idén is a rendelkezésünkre állt, és a kampány egy apróbb és egy kellemetlenebb hibát leszámítva, görüdlékenyen zajlott. A kampány elején a facebookos regisztráció döcögött, illetve a kampány közben egy rendszer upgrade miatt a honlap átállt greenwichi középidőről a közép-európai időzónára. Ez azért volt kellemetlen, mert így a kampány végén egy órával korábban kezdtek el lezáródni a tételek, mint azt meghirdettük.
A kis malőrök ellenére a kampány úgy szárnyalt, ahogy már rég nem: 230 db tétel érkezett 45 felajánlótól (2019: 358/62, 2020: 183/46, 2021: 162/34, 2022: 124/34). A felajánlások számának emelkedése meglátszott a végeredményen is. De hiába az ígéretes számok a kampány során, sajnos mindig akad egy-két ember, akik nem veszik komolyan azt, és nem utalják át az adományt. Szerencsére idén némi feledékenységet leszámítva, nem akadt komoly gond, és hosszú évek óta először minden utalás megérkezett időre!
A kampány lezártakor 1.342.600 Ft-on állt a gyűjtés, amihez 166.100 Ft ráadás érkezett, amit külön is köszönök!
Kis kerekítéssel 1.509.000 Ft-tal indulhattam a Csodalámpa Alapítványhoz.
cfp2023.jpg
December 18-án délután találkoztam Szabó Lászlóval, az alapítvány régiófelelősével. Szeretem ezeket a személyes találkozókat, jó megismerni a célszervezet egy-egy elkötelezett tagját, Laci lelkesedése pedig már 16 éve töretlen. Egy pécsi cukrászdában egy kávé mellett mesélt az alapítvány 20 évéről, és arról a 16 évről amiben személyesen is közreműködött. Sok teljesített kívánság is szóba került, többek között az is, amit aznap délelőtt teljesítettek Komlón. A megható történetek megerősítették bennem az érzést, hogy bizony nagyon jó helyre került ez másfél millió Forint. (Az átutalás igazolása itt elérhető.)
20231218_131330.jpg
Természetesen mi is meséltünk a kezdeményezésünkről, a kampány több, mint 10 éves történetéről, az adományt összegyűjtő, egymást alig ismerő emberek közösségéről, akiket csak a hobbink köt össze. Köszönöm nektek, hogy idén is ilyen szép számmal csatlakoztatok a kezdeményezéshez. Külön köszönöm azoknak a vállalkozásoknak, akik gyakorlatilag már állandó partnereink, és azoknak is aki idén voltak velünk először: Clevergreen Board Games, Compaya,  GamewizGémklub, Különleges Kickstarter Kiadások, Logikó-P JátékReflexshop és Vagabund kiadó köszönjük, hogy idén sem feledkeztetek meg a kezdeményezésünkről! Duschek Viktornak pedig szeretném megköszönni, hogy évek óta elkészíti az oklevelünket. Remélem, találkozunk jövőre is...
boldog karácsonyt mindannyiótoknak!

Fontos! Ne felejtsétek, hogy az adomanypiac.hu-n a profilotokon tudjátok rögzíteni az átadott és átvett tételeket. Kérlek, jelöljétek ezeket!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsaslicit.blog.hu/api/trackback/id/tr2018285739
süti beállítások módosítása