Karácsonyi társasjátékos adománygyűjtő licit

Karácsonyi társasjátékos adománygyűjtő licit

2021 Karácsonyi adománygyűjtő licit: beszámoló

2023. november 01. - flyinghair

Idén 10 éve pattant ki Czuppon Gergő fejéből a jótékonysági licit ötlete. Annyira tetszett a kezdeményezés már akkor, hogy a mai napig emlékszem, pontosan hol és mikor láttam először a BGG-n a licitet összefogó listát. A következő években már Gergő segítőjeként tevékenykedtem az "év legjobb társasjátékos kezdeményezésében", mígnem 2015-től átvettem a szervezést.

Egy évtized alatt sok minden történik: nemcsak adománygyűjtő kampányunk növekedett apránként, de sok új kérdéssel és problémával kell megküzdenünk évről évre. A legnagyobb kihívást jó ideig a platform jelentette. Miután a BGG nem engedélyezte már a jótékonysági kampányok szervezését, a facebookon próbálkoztunk, majd 2018-ban Cserép János felajánlotta, hogy összerak egy oldalt, az ehhez hasonló kezdeményezéseknek. Így 2018 óta az adomanypiac.hu ad otthont a kampánynak, és nyugodtan kijelenthetem, ez a platform óriási könnyebbséget jelent az esemény levezénylésében. Minden évben rengeteg köszönöntet kapok, a kampány megszervezéséért, de ezek egy jó része Jánost illeti. Ő az, aki a kampány időszaka előtt/alatt, szinte állandóan a rendelkezésemre áll, és a szabadidejében, éjszakába nyúlóan dolgozik az új ötletek implementálásán a hibák elhárításán.

János! Mindannyiunk nevében nagyon köszönöm a munkád!

Idén XI. alkalommal indult útjára a kampány. Több szervezet is a látómezőnkben volt, de a Veni, Vidi, Vici alapítvány küldetése annyira megfogott, hogy végül őket választottuk. Eközben János dolgozott az új szabályokon és fejlesztéseken. Ezek közül a legjelentősebb a kampány lezárására vonatkozott, hiszen idén az nem egy adott pillanatban ért véget (potenciálisan kitolva egyes tételek licit idejét), hanem az utolsó nap véletlenszerűen záródtak le a tételek. Így aztán senki sem lehetett biztos a zárásban, és nem volt érdemes az utolsó pillanatra várni. A koncepció kifejezetten tetszett, és majdnem tökéletesen vizsgázott élesben, várhatóan jövőre is megtartjuk, kicsit finomítva rajta. A kampány alatt összesen 34 felajánló tételeire lehetett licitálni. Ez több mint 10-zel kevesebb, mint tavaly és szinte csak a fele a két évvel ezelőtti felajánlóknak. (2019: 62 felajánló, 2020: 46 felajánló). Felajánlás pedig 162 db érkezett (2019: 358 db, 2020: 183 db). Bár az elmúlt évekhez képest kevesebb volt a felajánlott tétel, ez az összegyűlt adomány mértékében nem volt tetten érhető, elsősorban azért, mert megnőtt a nagyobb értékű felajánlások aránya a promo termékekhez képest.

Végül 915.778 Ft adomány gyűlt össze a kampány ideje alatt!

Ezt követi számomra a kampány neheze: összegyűjteni a felajánlott összeget. Idén azonban nagyon gyorsan utaltatok. Alig pár nap alatt megvolt az összeg 90%-a. Mindenkinek jár a dicséret, köszönöm, hogy nem hagytátok a dolgot az utolsó pillanatra. Végül csak egy ember akadt - ahogy tavaly is 1 volt -, aki nem utalt, ezzel 1.000 Ft-tal megkurtította az adományt. Jó hír viszont, hogy most is nagyon sokan voltak, akik ráadást küldtek. Néhányan nem akartak licitálni/felajánlani, pusztán pénzzel segítették a kezdeményezést. Mások nem költötték el a licitre félretett teljes összeget, ezért a különbözetet átutalták. Akadt, aki a befolyt postaköltséget tette rá pluszban az adományra. Ez a sok kicsi pedig sokra megy. Nagyon sokra, mert végül

1.132.000 Ft-tal, a kampány történetének legnagyobb adományával érkeztünk az alapítványhoz (az utalás visszagazolása itt érhető el).

cfp2021.jpg

December 7-én délután találkoztunk Balogné Lality Ágotával az éterben. Mesélt a viszontagságokról, amivel egy halmozottan sérült gyermek édesanyjaként szembe kell néznie az oktatási rendszerben; az elhatározásról, hogy ezen változtassanak; és arról a több éves munkáról, amit az alapítványon keresztül végeztek. Ennek eredményeként sikerül iskolai keretek között tanítani a sérült gyermekeket, akik a tanórákon külön a saját tempójukban haladhatnak, de a szünetekben és az egyéb iskolai rendezvényeken a sérült és ép gyermekek együtt töltik a szabadidejüket. Ebből a szociális integrációból pedig mindenki nyer: a sérült gyermekek iskolai környezetben tanulhatnak, társaik példát mutatnak a kommunikáció és a társasági viselkedés terén; az ép gyermekek pedig sokkal toleránsabban és nyitottabban állnak sérült társaikhoz, a félelmeik levetkőzése után, így később szociálisan érzékeny felnőttekké válhatnak. Az alapítvány ezt elősegítendő érzékenyítő tréningeket is tart iskolásoknak.

Az adományunkat nagy örömmel fogadták. Ez az összeg az alapítvány éves költségvetésének 10%-át fedezi, ami óriási segítség nekik. Ez úton is köszönik minden résztvevő támogatását!

Természetesen mi is meséltünk a kezdeményezésünkről, a kampány 10 éves történetéről, az adományt összegyűjtő, egymást alig ismerő emberek közösségéről, akiket csak a hobbink köt össze. Köszönöm nektek, hogy idén is ilyen szép számmal csatlakoztatok a kezdeményezéshez. Külön köszönöm a Clevergreen Board Games, a Gamewiz, a Gémklub, a Különleges Kickstarter Kiadások, a Pagony kiadó, a Fancy but Functional, a Reflexshop és a Vagabund kiadó részvételét. Szórádné Juhász Katinak köszönöm a segítséget a kommunikációban! Remélem, találkozunk jövőre is, mert biztosan lesz karácsonyi adománygyűjtő licitünk 2022-ben is...

Boldog karácsonyt mindannyiótokank!

Fontos! Ne felejtsétek, hogy az adomanypiac.hu-n a profilotokon tudjátok jelölni, az átadott és átvett tételeket. Kérlek, jelöljétek ezeket!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsaslicit.blog.hu/api/trackback/id/tr2018247853
süti beállítások módosítása