Karácsonyi társasjátékos adománygyűjtő licit

Karácsonyi társasjátékos adománygyűjtő licit

2020 Karácsonyi adománygyűjtő licit: beszámoló

2023. november 02. - flyinghair

2020. Vélhetően kevés ember fog erre az évre jó szívvel visszagondolni. A járványhelyzet miatt megfordult a fejemben, hogy idén nem tartjuk meg a licitet, de olyan sok minden maradt el idén, annyira mindenről mondtunk le, és olyan sok helyen lehetne adományokkal segíteni, hogy rájöttem a 10. adománygyűjtésünk nem maradhat el.

A sok otthonlétnek az egyik pozitívuma az volt, hogy most bőven jutott időm előkészíteni az idei kampányt, így meglehetősen nyugodtam vártam a licitet. Az InDaHouse Hungary-t nagyon korán kiválasztottuk. Már tavaly is több helyről felhívták a figyelmemet az egyesület munkájára, de akkor már elköteleztük magunkat a Déméter Ház mellett. Az ajánlásoknak köszönhetően közel egy évig figyeltem az InDaHouse munkáját, és látottak meggyőztek minket.

image.png
Online adományátadó

Az eddigi tapasztaltok alapján igyekeztem kicsit felrázni a kampány lefolyását is. A korábbi 3 hetes időtartam alatt középső 10 nap mindig nagyon leült, a cél az volt, hogy egy 2 hetes rövidebb, de intenzívebb a licitidőszakot hozzunk össze. Ezt akartuk megtámogatni azzal, hogy már kampány indulása előtt 2 héttel megnyitottuk a boltok és kiadók előtt az oldalt, hogy az indulás pillanatában felhasználók minél több tétellel találkozzanak. A terv sajnos nem jött be, meglehetősen kevesen csatlakoztak a draft időszakban, így közel sem volt annyira színes a kínálat a rajtnál, mint reméltük. Ez a távolmaradás végül az egész kampányra kihatott, lévén idén mindössze 46 felajánló 183 tételére lehetett licitálni (tavaly: 62: felajánló, 358 tétel),  licit pedig 111 embertől érkezett (tavaly: 169). A COVID miatt idén szinte csak játékokra, kiegészítőkre és kellékekre lehetett licitálni. Érthető módon a szolgáltatások, mint a társasjátékos vacsorák, kiadólátogatások idén elmaradtak.

Így is voltak azonban ötletes megoldások, mint az online játékmester szolgáltatás.

Nem tudom, hogy a tótágas 2020-as év okozta problémák miatt voltunk kevesebben, vagy túl rövid volt a kampány lefutása, de a végeredményre összességében nem lehet panasz, hiszen 812.214 Ft felajánlás érkezett. A tavalyi tapasztalatok miatt ezen a ponton eléggé izgultam, hogy ebből mennyi fog ténylegesen beérkezni. Talán a szigorúbb szabályok, talán a kommunikációt segítő facebook csoportunk segített, de nem ismétlődött meg a tavalyi eset, és egy embert leszámítva mindeni utalt határidőre. Az egyetlen renitens licitálónak sajnos a profilja is gyanús volt, ezért nem is számítottunk rá, hogy tényleg utalni fog, így 9000 Ft nem érkezett meg. Bár az idei licit összeg az előzmények következtében kevesebb volt, mint a tavalyi, cserébe viszont

a kampány történetének legnagyobb összegű "borravalóját" utaltátok a kampány után.

Érkeztek kis felkerekítések, és több tízezres ráadások. Volt, aki úgy is utalt pénzt, hogy nem nyert semmit, de segíteni szeretett volna. A több mint 200.000 Ft borravalóval kiegészülve,

végül 1.022.000 Ft-t kopogtattunk az InDaHouse ajtaján. (az utalás visszagazolása itt érhető el)

December 4-ére tűztük ki az átadást, a járványhelyzet miatt azonban ezt virtuális térbe kellett terelnünk. Benkő Fruzsi az egyesület elnöke mesélt a munkájukról: Hogy hogyan lett a kétfős kezdeményezés mára közel 200 tettrekész embert tömörítő közösség, a borsodi gyerekekről, akiknek koragyerekkori, iskolaelőkészítő és tanodai programot szerveznek, a felépített központjukról. Az adománynak is nagyon örültek. Az összegyűjtött több, mint 1 millió forintnyi adományunk az éves 30 millió Ft-os költségvetésükben egy jelentős összeg.

cfp2020_02.jpg

Mi is meséltünk a kezdeményezésünkről, a kampány 10 éves történetéről, az adományt összegyűjtő, egymást alig ismerő emberek közösségéről, akiket csak a hobbink köt össze. Köszönöm nektek, hogy idén is ilyen szép számmal csatlakoztatok a kezdeményezéshez. Köszönöm  a Gémklub, a Gamewiz, a Mindclash Games, a Pagony kiadó, a Play Your Boards, a Reflexshop, a Társas Aréna és a Vagabund kiadó. Külön még egyszer köszönöm Cserép Jánosnak az adomanypiac.hu további fejlesztését és az apróbb hibák terén mutatott gyors reakciót, Szórádné Juhász Katinak pedig a rengeteg segítséget a kommunikációban! Remélem, találkozunk jövőre is, mert biztosan lesz karácsonyi adománygyűjtő licitünk 2021-ben, az ötleteinket már elkezdtük összeírni...

Boldog karácsonyt mindannyiótokank!

Fontos!: Ne felejtsétek, hogy az adomanypiac.hu-n a profilotokon tudjátok jelölni, az átadott és átvett tételeket. Kérlek, jelöljétek ezeket!


Update: A beszámoló írásakor teljesen elfelejtetettem megemlíteni, hogy a gazdátlan játék felajánlója Maár Gergely végül talált vevőt a játékra Molnár Kolos személyében, a 9000 Ft-ot pedig átultaták az InDaHOuse Hungary-nek.

Így aztán örömmel jelentem, hogy a hivatalos oklevelünkkel ellentétben végül 1.031.000 Ft-ot gyűjtöttünk tavaly!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsaslicit.blog.hu/api/trackback/id/tr8418248641
süti beállítások módosítása