Karácsonyi társasjátékos adománygyűjtő licit

Karácsonyi társasjátékos adománygyűjtő licit

2019 Karácsonyi adománygyűjtő licit: beszámoló

2023. november 02. - flyinghair

Magabiztosan vágtam neki az idei kampánynak, hiszen az adomanypiac.hu tavaly átment a tűzkeresztségen, Cserép Jánosnak csak pár apróbb módosítást kellett átvezetnie. Gyuri kalóztársammal a Déméter Ház mellett döntöttünk, és a csontvelő-átültetésen átesett gyermekek felépülését segítő alapítvány remek célszervezetnek tűnt.

Ezt igazolta a kampány iránti érdeklődés: az adománygyűjtés folyamán ugyanis 358 különböző tételre 169 ember licitált. A felajánlások 62 felajánlótól érkeztek, és ahogy azt már megszokhattátok az elmúlt években, felsorakozott mögöttünk a hazai társasjátékipar apraja nagyja: Az  A-Games, az Antler Games, a Clevergreen Board Games, a Compaya, a Gémklub, a KéK Játék, a Laserox, a Mind Fitness Games, a Mindclash Games, a Play Your Boards, a Reflexshop és a Vagabund kiadó is. A felajánlók többsége azonban magánszemély volt, akik kisebb-nagyobb játékokat és kiegészítőiket ajánlották fel.

Mindenképp szeretném kiemelni Martonosi Pétert, aki egy bontatlan Battlestar Galactica-t ajánlott fel 100%-ban.

A kereskedelmi forgalomban már nem kapható játék bontatlan példányát arany áron lehet továbbadni, Péter mégis úgy döntött, hogy a jótékony kezdeményezésünkhöz csatlakozik. Megsüvegelném még Szarka Balázst és Boda Gyurit, aki rengeteg tételt töltöttek fel. Természetesen nemcsak játékok és kiegészítők szerepeltek a felhozatalban, különösen népszerű volt a Mindclash Games és Laserox által felajánlott "gyárlátogatások"...

Teltek a napok és a kampány szépen muzsikált. Óriási segítségemre volt ebben Szórádné Juhász Kati, aki a facebook-csoportokon keresztül az emberekkel és több kiadóval is tartotta a kapcsolatot. Majd másfélszer annyi felajánlással, mint tavaly és rengeteg licitálónak köszönhetően az adomány mértéke egyre nőtt, és már egy héttel a zárás előtt látszott, hogy átlépjük a tavalyi 690.000 Ft-os végösszeget: a kampány végén 1.054.100 Ft-nak örülhettünk... és itt kezdődtek a problémák. Bár az adomány nagy része néhány nap alatt megérkezett, sajnos így is rengetegen hagyták az utolsó napra vagy hagyták teljesen figyelmen kívül a tényt, hogy megnyertek egy vagy több tételt. Ennek eredményeképpen 3 nappal az adomány átadása előtt még mindig 150.000 Ft hiányzott. Hiába kerestem ezek után a megadott e-mail címen az embereket, volt sajnos aki egyáltalán nem reagált a megkeresésekre. Végül kb. 20.000 Ft nem érkezett meg az átadóig. Mondhatnánk persze, hogy 20.000 Ft ide vagy oda mit számít 1 millió esetén, de ez nem csak a számokról szól. Ez emberekről szól. Azokról, akiket felül licitáltak, és akik így elestek a tételtől. Azokról, akik jó szívvel felajánlottak valamit, és végül nem tudják kinek átadni; és rólunk, szervezőkről, akik e-mail-jeit, megkereséseit semmibe veszik. Ilyesmire az elmúlt 8 évben még nem volt példa, váratlanul ért minket, így most utólag gondolkozunk a szankciókon. Az viszont már most biztos, hogy a kampánynak jövőre sokkal szigorúbb szabályai lesznek. Ezek mellett igyekszünk megkönnyíteni a kommunikációt is valamelyest, mert az e-mail-ekből is adódtak problémák.

Bár az előbbiek hagytak némi keserű szájízt a kampány után, de szeretném kiemelni azt is, hogy több mint 45.000 Ft "borravaló" jött tőletek a felkerekítésekből, és voltak többen, akik ugyan csak 50% adományt ajánlották fel egy tétel után, mégis átutalták a bevétel másik felét is! Köszönjük!

Így értünk el december 12-éhez, az átadás napjához, és ahogy az lenni szokott körülményes kampányhoz körülményes átadó is dukál. Kezdődött azzal, hogy Gyuri nem tudott eljönni, így csak ketten mentünk Katival (Ő Tápióbicskéről, én Pécsről). Mi viszont azzal szembesültünk a Déméter Házban, hogy Gabi, az alapítvány programszervezője, egy héttel későbbre írt be minket, így aztán a személyes átadó elmaradt. Telefonon azonban utolértük, és sajnálva a történteket mesélt kicsit az alapítványról: mind a 14 apartmanjuk foglalt, és karácsonykor is telt ház lesz. A régi szárnyat is úgy fogják felújítani, hogy közben laknak bent. Rendkívül hálás volt az adományért, és le volt nyűgözve, hogy egy civil kezdeményezés néhány hét leforgása alatt ekkora adományt tud összegyűjteni! A pénz jó helyre került, mert nem áll mögöttük fenntartó szervezet, adományokból és az 1%-nyi adófelajánlásokból tartják fenn magukat. Ezekre pedig mind szükség van, hiszen nemcsak a gyerekek elszállásolásához kell a pénz. Az alapítvány gondot fordít arra is, hogy a házban élő kicsik és nagyok is gyermekek maradhassanak, így rengeteg programot szerveznek nekik, ahogy tanárok is látogatják őket, hogy a tanulással se maradjanak el. Az alapítvány egy kedves facebook posztban köszönte meg az 1.081.000 Ft-ot amit átutaltunk.

20191212_171531_b.jpg
Póz, átadás nélkül

Ez azonban nem a teljes összeg, voltak, akik későn kaptak észbe, később utaltak, ezt a 11.000 Ft-ot december 19-én szintén átutaltam az alapítvány számlájára, így

végül 1.092.000 Ft-ot, vagyis közel másfélszer annyi adományt gyűjtöttünk idén,

mint tavaly. Fantasztikus érzés látni, hogy egymást alig ismerő emberek közösségének - akiket csak egy hobbi köt össze - ekkora ereje van. Ezért köszönöm nektek, hogy ilyen szép számmal csatlakoztatok a kezdeményezéshez. Külön még egyszer köszönöm Jánosnak az oldal további fejlesztését, és Katinak a rengeteg segítséget! Remélem, találkozunk jövőre is!


Fontos!: Ne felejtsétek, hogy az adomanypiac.hu-n a profilotokon tudjátok jelölni, az átadott és átvett tételeket. Kérlek, jelöljétek ezeket!


UPDATE: Januárban kaptunk egy szép köszönő oklevelet, amit meg mi köszönünk. :)

page_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsaslicit.blog.hu/api/trackback/id/tr8718248649
süti beállítások módosítása